Yhdistämällä lattialla, pöydällä tai amppelissa olevia kasveja luodaan kerroksellisuutta ja saadaan pienempäänkin tilaan näyttävyyttä.

Syksyn vinkit huonekasveilla sisustamiseen

Plantagenin Kasvitrendit 2024 -raportin mukaan 64 prosenttia suomalaisista pitää kasveja tärkeänä yksityiskohtana sisustuksessa. Kasvit ovat paitsi sisustuselementti, myös tunnelmanluoja. Jopa 75 prosenttia suomalaisista ovat sitä mieltä, että huonekasvit edesauttavat rauhan ja harmonian tunnetta kotona.

Lue vinkit viherkasveilla sisustamiseen ja luo kotiin seesteisen vehreä keidas!

1. Ryhmittele kasveja

Kasvien ryhmittely viimeistelee sisustuksesta huolitellun kokonaisuuden. Yhdistämällä lattialla, pöydällä tai amppelissa olevia kasveja luodaan kerroksellisuutta ja saadaan pienempäänkin tilaan näyttävyyttä. Huoneeseen voi huijata lisää korkeutta sijoittamalla ylähyllyille riippuvia kasveja, kuten kultaköynnöksen tai muratin.

2. Sisusta ruukuilla

Ruukuissa voi hyödyntää erilaisia materiaaleja, värejä ja kokoja, jolloin tilaan saadaan hienoja asetelmia ja runsautta. Tämän syksyn uutuusruukuissa nähdään maanläheisiä värejä, kuten tummanvihreää, ruostetta, vaaleanbeigeä ja ruskeaa. Materiaalit vaihtelevat ajattomasta keraamisesta pinnasta punottuihin koriruukkuihin. Sijoittamalla suuret ja raskaat ruukut lattialle ja keveämmät pöydille tai amppeleihin muodostuu ilmava lopputulos.

3. Käytä viherkasveja tilanjakajina

Kasvit toimivat myös kauniina tilanjakajana lattialla tai esimerkiksi matalan penkin päällä. Tilanjakajiksi sopivat suuret palmukasvit kuten kulta- ja kentiapalmu tai isokokoiset maijat. Ikkunalaudalla kasvit toimivat vehreänä näkösuojana verhojen sijasta. Sijoittaessa kasveja ikkunalaudalle kannattaa tarkistaa, että kasvit eivät ole herkkiä vetoisalle paikalle tai suoralle auringonvalolle.